понедельник, 10 августа 2015 г.


 Quymaq















TƏRKİBİ:
150 g. kərə yağı
150 g. un
1 l. qaynar su
1 çay qaşığı narin duz
1 çay qaşığı keşniş toxumu (üyüdülmüş)
1/2 desert. qaşığı zəncəfil.
1/2 desert. qaşığı üyüdülmüş zəfəran və ya zerdeçal.

3-4 hil-üyüdülmüş  (mən unutmuşam videoda)
 toz şəkər və ya bal, bəhməz, darçın - zövqə görə

HAZIRLANMASI:
Yağ və un orta istilikdə 10 dəqiqə böyük və dərin tavada qovrulur. Sonra, duz, keşniş toxumu, hil, zəncəfil və zəfəran əlavə edilib qarışdırılır. Üzərinə qaynar su (3 dəfədə) əlavə edilib (bu zaman ehtiyatlı olmaq lazımdır)
tez-tez və dayanmadan qarışdırılır.Yenidən 40-45 dəqiqə zəif odda bişirilir. Quymaq bişdikdən sonra, üzərinə toz şəkər və ya bal, bəhməz əlavə edilib, darçın səpilir


       Daha etraflı bu videoda:

Комментариев нет:

Отправить комментарий