вторник, 11 августа 2015 г.

Badımcan, bibər, pomidor dolması


















Tərkibi - içlik üçün:

700 g. qoyun və ya quzu əti
2 ədəd baş soğan
250 ml. qaynar su
100 g. kərə yağı 
(ət yağlıdırsa yağı az götürün)
bir az reyhan və 1 balaca dəstə keşniş 
zövqə görə duz və qara istiot

Əlavə:
4 ədəd təzə yetişmiş badımcan
4 ədəd təzə yetişmiş bolqar bibəri
4 ədəd pomidor
1 ədəd pomidor + 50 q. kərə yağı - sous üçün 
120 ml. qaynar su və yaxud ət suyu, duz zövqə görə

Hazırlanması:
Ətə yağ, su və duz əlavə edilib qiymə hazırlanır. Hazır qiyməyə istiot və göyərti əlavə edilib qarışdırılır. Badımcanlar azca duzlu suda pörtlədilir. Bütün tərəvəzlərin içərisi təmizlənib azca duzlanır və qiymə ilə doldurulur. Su və ya ət suyu əlavə edib, 35-40 dəqiqə orta istilikdə bişirilir. 

Daha ətraflı bu videoda:

Комментариев нет:

Отправить комментарий